Sečenje, savijanje i uklanjanje šeme

objavljeno u: ideje za kutijice, Napravi me | 1

Video tutorijal Sečenje, savijanje i uklanjanje šeme… pokazuje vam  postupak izrade kutije na osnovu nacrta preuzetog sa sajta. Odnosi se na sve šeme na kutijice.com. Sve šeme koje nađete na ovom sajtu možete slobodno preuzeti, i odštampati u bilo kom grafičkom programu. Većina šema je malog formata, i izaći će bez problema na bilo kom kućnom ili kancelarijskom štampaču. Ukoliko želite možete ih uvećati i štampati iz delova (pogledajte video turijal „Kako spojiti šemu iz više delova?“ koji obrađuje tu temu). Najbolje je da šemu privremeno fiksirate uz pomoć specijalnog lepka u spreju koji ne ostavlja tragove, a šema se lako i brzo uklanja posle sečena i savijanja (pogledajte i video tutorijal: „Kako šemu preneti na materijal?“ koji se bavi tom temom).

Za sečenje većih delova možete koristiti makaze, a za sitnije detalje koristite skalpel. Jača sečiva su praktičnija za duže poteze, a za fine detalje postoje i skalpeli veličine olovke. Za bigovanje (pripremu za savijanje) može vam pomoći potrošena hemijska olovka, ili zašiljen plastični štapić. Postoje naravno i „profesionalne“ alatke, ali pretpostavaljamo da vam, bar u početku, neće biti racionalno da trošite mnogo novca na takav „luksuz“.

Važno je da pre lepljenja dobro proverite da li se svi prevoji lepo savijaju.

Sečenje, savijanje i uklanjanje šeme i još korisnih uputstava, šema, ideja, tutorijala?

Na pravom ste mestu! Ali dajte nam malo vremena. Na skoro svakoj strani ovog sajta nalazi se po barem jedna šema kutijice koju možete SLOBODNO koristiti za svoje projekte. Neke su još u pripremi, isto kao i VIŠE STOTINA sličnih video klipova, projekata, ideja za dekoraciju, za brendiranje… I još gomila drugog korisnog materijala je SVAKODNEVNO ubacuje na ovaj sajt.

Zato – dođite opet, ili se besplatno prijavite na RSS-feed. Ili nas pratite na društvenim mrežama YouTube, Pinterest, i Facebook, a mi ćemo se potruditi da stalno imamo nešto za vas.

→ Pogledajte i ovo:

Manja kutija za nakit sa prozorom
Manja kutija za nakit sa prozorom
Luksuzna kutija sa magnetom – sa prozorom
Lux kutija (magnet i prozor)
Pillow box “ ORNAMENT “ M1
Pillow box “ ORNAMENT “ M1
Pillow box 130x260mm L2
Pillow box 130x260mm L2
Kutijica za praline / anđelčići
Kutijica za praline / anđelčići

 

 

  1. Bauhaus kutija

    […] su dovoljne za npr. sapun, ili bočicu nekog kozmetičkog sredstva. Naravno – možete ih povećavati ili smanjivati. Takođe možete promeniti „ilustraciju“ i prilagoditi je vašem brendu, ili korigovati […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *