Opšti uslovi poslovanja

U nastavku su navedeni Opšti uslovi korišćenja:

Pun naziv pravnog subjekta:  Deto d.o.o za grafičku delatnost

Email: office@deto.rs

Telefon: +381 13 373 137

Adresa: Primorska 59, 26000 Pančevo

Broj računa: 160-126171-57

Naziv delatnosti: 1812 Ostalo štampanje​

Matični broj: 08293155;

PIB: 101052598

web adresa: Kutijice.com

obveznik PDV-a: Deto d.o.o. je obveznik PDV-a / pepdv broj:133543850Uslovi korišćenja

Upotrebom ovih web stranica, odnosno bilo koje usluge iz „kutijice.com“ ponude, prihvatate ovde navedena pravila i uslove korišćenja. Stoga Vas molimo, da uslove korišćenja pročitate i poštujete, jer ćete u protivnom, zbog nepoštivanja istih, snositi posledice propisane zakonom. Ukoliko se ne slažete s pravilima i uslovima korišćenja ovih web stranica, molimo Vas da ih ne koristite.

SADRŽAJ WEB-a

Sadržaji i servisi na kutijice.com Internet stranicama su na raspolaganju korisnicima, posetiocima i poslovnim partnerima, a prema uslovima određenim ovim pravilnikom. Sadržaj i servisi na ovim stranicama su prvenstveno namenjeni svim zainteresovanim za usluge koje se nude na našim web stranicama. Materijali objavljeni na kutijice.com Internet stranicama su komercijalnog i informativnog karaktera, a korisnici ih mogu koristiti isključivo u lične svrhe. Svrha kutijice.com Internet stranica jeste da zainteresovane korisnike informiše o ponudi kutijice.com. Sadržajem našeg web site-a želimo da omogućimo informacije i potpunu dostupnost korisnicima prilikom odabira proizvoda iz naše ponude.

TAČNOST I ISTINITOST INFORMACIJA

kutijice.com se obavezuje da preduzima sve razumne mere u pouzdanom pružanju tačnih i kvalitetnih informacija, mada ovim putem upoznajemo korisnika s činjenicom, da se greške, propusti i kašnjenja u ažuriranju podataka, mogu pojaviti i u takvim slučajevima „ kutijice.com “ ne snosi nikakvu odgovornost.

UPOTREBA DOSTUPNIH PODATAKA

Ovaj web site je namenjen isključivo Vašoj ličnoj i nekomercijalnoj upotrebi. Nisu dozvoljene nikakve promene, umnožavanje, distribuiranje, direktno prenošenje, prikazivanje, predstavljanje, reprodukcija, publiciranje, ovlašćivanje, prodaja informacija, softvera, proizvoda ili usluga u vlasništvu ovog web site-a.

AUTORSKA PRAVA

Deto d.o.o. je vlasnik idejnog projekta ovih web stranica. Sve softverske aplikacije na kutijice.com stranicama su u vlasništvu Deto d.o.o. Autor svih informacija na ovom web site-u je Deto d.o.o. Oni sadržaji koji nisu vlasništvo Deto d.o.o. će biti posebno istaknuti i označeni. Autorsko pravo na sadržaj koji se nalazi na Internet stranicama kutijice.com web site-a pripadaju deto d.o.o. Korisnik i posetilac kutijice.com ne sme koristiti informacije u komercijalne svrhe bez znanja i pismene dozvole Deto d.o.o. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela sajta smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Ovaj sajt sadrži, robne marke, logotip, fotografije, materijale i informacije, uključujući tekst, grafičke elemente i video snimke koji su registrovani i zaštićeni od strane deto.rs i strogo je zabranjeno njihovo korišćenje bez pismene saglasnosti punopravnih vlasnika. Ako primetite neke povrede autorskih prava molimo Vas da nas obavestite o tome na e-mail:office@deto.rs, kako bi iste bile povučene sa naših stranica, ukoliko ne bi postigli drugačiji dogovor sa autorom.

Sva prava su zadržana.

ZABRANJENA ILI NEDOPUŠTENA UPOTREBA

Korištenjem ovog web site-a se obavezujete da podatke i informacije, kao i bilo koje druge materijale u vlasništvu deto d.o.o. nećete koristiti u zakonom zabranjene ili ovim uslovima nedopuštene radnje ili svrhe.

LINKOVI KA DRUGIM SAJTOVIMA

kutijice.com web stranice sadrže i linkove ka web stranicama koje su pod nadzorom i u vlasništvu drugih fizičkih ili pravnih lica. Ti linkovi su dostupni samo kao potencijalni izvor dodatnih i opširnijih informacija. Budući da deto d.o.o. nema nikakav uticaj na uredjivačku politiku drugih web stranica, ne možemo biti odgovorni za njihov sadržaj, istinitost i tačnost informacija koje se na njima nalaze.

PROMENA USLOVA KORIŠĆENJA

Deto d.o.o. zadržava pravo promene ovih uslova korištenja web stranica u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Promene stupaju na snagu trenutkom objave. Korisnici kutijice.com web stranica su dužni da im se prilagode. S vremena na vreme posetite ovu web stranicu i informišite se o eventualnim promenama.

PRAVILA KORIŠĆENJA

Zakoni Republike Srbije su okviri, i jedino merodavni, na osnovu kojih se tumače i primenjuju pravila vezana za uslove korišćenja materijala objavljenih na web stranicama kutijice.com. Za sva pitanja u slučaju spora, a u vezi korišćenja sadržaja sa kutijice.com web site-a nadležan je sud u Pančevu.

Politika privatnosti

Izjava o privatnosti služi prvenstveno zaštiti privatnosti naših korisnika. Stranice kutijice.com rs možete pregledavati slobodno, bez obveze otkrivanja svog identiteta ili ostavljanja ličnih podataka. U slučaju da se odlučite za korišćenje neke od naših usluga, potrebno je ostaviti tražene lične podatke kako bismo mogli isporučiti traženi proizvod i uslugu ali Vaši lični podaci ostaju maksimalno zaštićeni. Naglašavamo da prikupljamo samo one podatke koji su nam potrebni za regularno obavljanje procedure vezane za odabrane usluge, te da pri tom procesu koristimo isključivo one informacije koje smo dobili direktno od Vas.

U nastavku Vam objašnjavamo razloge prikupljanja, načine obrade i nivo zaštite Vaših ličnih podataka.

Prikupljanje informacija o Vama

Deto d.o.o. prikuplja podatke o Vašem identitetu i druge lične podatke samo u slučaju da se odlučite za slanje upita i za kupovinu proizvoda i usluga iz naše ponude, a što će rezultirati potrebom za plaćanjem usluge. Dolaskom na našu veb adresu www. kutijice.com naš Web server automatski prikuplja informacije o IP adresi Vašeg računara, vrsti pregleda, promenu domena, vremenu pristupa, adresi Web stranice s koje dolazite, te informacije o stranicama koje ste posetili i o radnjama koje ste za vreme svog boravka na našem site-u obavili. Gore navedeni podaci se koriste za vođenje statistike o korišćenju stranica, a sve u svrhu poboljšanja kvaliteta našeg sajta.

Napominjemo da naš Web server ne prikuplja Vašu e-mail adresu ili bilo koju drugu informaciju po kojoj bismo Vas mogli identifikovati, osim u slaučaju dobrovoljnog prijavljivanja.

Zaštita privatnosti korisnika

Deto d.o.o. se obavezuje se da će čuvati privatnost svih svojih kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Deto d.o.o.  (i poslovni partneri) su odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica Chip Card a.d. Beograd, pa se tako kompletan proces naptrate obavlja na stranicama Chip-Cad-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. Deto d.o.o. se obavezuje da od korisnika neće zahtevati i arhivirati u bilo kojoj elektronskoj formi, podatke vezane za platnu karticu kojom se transakcija realizuje, a posebno broj kartice, datum isticanja, CVC2 i CVV broj, itd.

Izjava o porezu

Porez na dodatu vrednost nije uključen u cene prikazane pored konkretnih proizvoda. Porez se obračunava po stopi od 20% za svaki proizvod u trenutku kompletiranja narudžbine (pri izradi zbirne rekapitulacije, tj. predračuna ili fiskalnog računa.)

Korišćenje prikupljenih informacija

Vaše lične podatke koristimo:

- kako bismo mogli isporučiti željeni proizvod i usluge, da Vam damo pravovremene informacije na osnovu koje ćete Vi izvršiti uplatu kako bismo Vam poslali na e-mail adresu sve bitne informacije vezane za primljenu porudžbinu uslugu (uputstva oko uplate, online slanje računa…)


- kako bismo Vas povremeno obavestili putem e-mail adrese i/ili sms poruke o aktuelnim akcijama u našoj ponudi, posebnim ponudama, ažuriranim informacijama, informacijama i akcijama te Vam tako omogućili da uvek budete u toku sa razvojem našeg site-a i naših proizvoda.


Niti jedan od prikupljenih podataka nećemo koristiti za namene koje nisu navedene u ovoj izjavi. Vaše lične podatke Deto d.o.o. ne prodaje, zamenjuje, iznajmljuje ili ustupa trećim licima, osim u slučaju kada je to propisano procedurom, te je neophodno za nesmetanu realizaciju željene ili usluge. Ukoliko ne želite da primate informacije o promenama na našim stranicama, o novostima u našoj ponudi ili druge promotivne akcije slobodno nas informišite o tome (putem kontakt forme na našem web-sajtu), Vaše ime će biti uklonjeno sa lista za slanje promo poruka u najkraćem mogućem roku. Deto d.o.o. može otkrivati lične informacije samo u slučaju da je to propisano zakonom ili sudskom odlukom, odnosno ako se pojavi potreba za zaštitu prava i vlasništva nad svojim web stranicama, potrebama za zaštitom lične sigurnosti korisnika ili javnosti.

Sigurnost prikupljenih informacija

Deto d.o.o. posebno brine o tome da svi prikupljeni podaci o korisniku budu sigurni i zaštićeni od gubitka, izmene, neovlašćenog otkrivanja i bilo kojeg oblika njihove zloupotrebe. Ispunjavanje kontakt forme za prijavu, slanje mail-ova, su nadzirani i zaštićeni procesi.

Naš Web server je zaštićen od neovlaštenih pristupa (fizičkih ili elektronskih.

Korištenje cookies-a

Cookie je tekstualna datoteka koju, prilikom prve posete stranica, na Vaš hard-disk sačuva Vaš Web browser i na taj način omogućuje brže učitavanje već posećenih stranica. Cookie ne sadrži lične informacije, ali nama pomaže da Vam pružamo posebne usluge dok ste na Webu.

Jedna od glavnih prednosti Cookie-ja je ušteda vremena i lakši pregled stranica, budući da cookie šalje Web browseru informaciju da ste se vratili na stranicu koja je prethodno učitana. Statističke informacije o posećenosti određenih stranica se kreiraju pomoću cookieja, pa su stoga od velike važnosti u prepoznavanju želja korisnika, a skladno njima u određivanju smera razvoja kako naše ponude, tako i smera razvoja samog site-a. Cookie koristimo i za Google Analytics, službu za analizu internet stranica firme Google.inc, a to isključivo radi prikupljanja neophodnih informacija o posećenosti i uspešnosti svojih stranica na tržištu. Cookie je opcija koju Vam nudi Vaš Web browser. Većina Web browsera je podešena na način da automatski prihvata cookieje, ali ukoliko želite Vi možete promeniti podešavanja svog browsera na način da odbija cookieje.

Izmena Izjave

Izjava o zaštiti privatnosti se može s vremenom menjati, a sa svakom obavljenom izmenom se obvezujemo promeniti i datum objave. Ukoliko dođe do bitnih sadržajnih izmena ove izjave sve promene će biti objavljene na našim web stranicama. Nevezano od toga se našim posetiocima i korisnicima preporučuje da povremeno pogledaju ovu izjavu, a kako bi se što tačnije informisali o načinima kojim štitimo njihovu privatnost.

Svojim daljnjim prisustvom na našim stranicama i korišćenjem naših usluga smatramo da prihvatate i sve odredbe izjave o zaštiti privatnosti.

U ime Deto d.o.o.  obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.Svi zaposleni Deto d.o.o. odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti

Naplata

U Deto.d.o.o. online prodavnici nudimo razne načine plaćanja. Cilj nam je vam omogućimo da sami izaberete način plaćanja koji vam najviše odgovara.

U našoj online online prodavnici možete plaćati na sledeće načine:

- platnim karticama

- pouzećem

- e-bankingom

Plaćanje platnim karticama

Ovo je najjednostavniji način plaćanja u našoj online prodavnici. Nakon odabira ovog načina plaćanja, pristupate zaštićenom portalu u kom upisujete broj platne kartice.

Portal je zaštićen kriptovanim protokolima, i tako osiguran od krađe identiteta i prevara. Kao i na svakom drugom prodajnom mestu, banka proverava i potvrđuje ispravnost kartice. Nakon obavljene transakcije, e-mailom ćemo Vas obavestiti o uspešnosti iste.


Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Plaćanje e-bankingom

Nakon što odaberete ovaj način plaćanja, dobićete automatski e-mail sa predračunom. U predračunu se nalaze svi podaci koji su vam potrebni za uplatu: broj računa na koji treba uplatiti iznos o kojem je reč i broj porudžbine. Koristeći e-banking svoje banke, navedeni iznos uplatite na račun.

Ukoliko ne koristite e-banking, odštampajte predračun i navedeni iznos uplatite na bilo kom mestu gde i inače plaćate svoje račune: u banci, pošti.

Poručene proizvode Vam šaljemo tek po registrovanoj uplati.

Pouzećem

Proizvode koji su poručeni na ovaj način šaljemo odmah, i pošiljku će Vam naplatiti dostavljač prilikom uručenja pošiljke.


Dostava

Deto d.o.o. vrši isporuku na teritoriji cele Srbije, od vrata do vrata, za sve porudžbine u saradnji sa kurirskom službom Post Express.

Troškovi dostave se naplaćuju prema važećem cenovniku Post Express-a.

Sve porudžbine do 14h šaljemo istog dana.

To znači da će svaka porudžbina koja stigne nakon 14h biti poslata sutradan.

Ukoliko je vaša porudžbina napravljena u petak nakon 14h ili subotu i nedelju, biće poslata u ponedeljak i najranije će biti na odabranoj adresi tek u utorak.

Dostava u roku od 24h je uobičajena za veća mesta. Taj raspored je dostupan na sajtu Post Express-a.

Pošiljalac nije odgovoran za kašnjenja koja su prouzrokovana kašnjenjima u radu Post express kurirske službe, kašnjenjima prouzrokovanim odsustvom kupca sa adrese dostave.

Svako manje mesto ima neki svoj ritam prijema pošiljki i raspored dostavljanja pošiljki je dostupan isključivo pozivom na kontakt telefone Post Expressa:

011 3607 607

0800 100 808

ZA SVE DODATNE INFORMACIJE SLOBODNO NAM SE OBRATITE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA U INBOX ILI POZIVOM NA BROJ TELEFONA 066 37 31 37 SVAKOG RADNOG DANA OD 8h do 15h.

Politika reklamacija

Ukoliko se konstatuje da je isporučena roba oštećena, nekompletna ili da nije u funkcionalnom stanju, potrošač ima pravo na reklamaciju iste u smislu odredaba Zakona o zaštiti potrošača. Prijava reklamacije se može izvršiti elektronskim putem slanjem reklamacije na mail info@deto.rs u roku od 8 dana od dana prijema robe. 

Obrazac za podnošenje reklamacije možete PREUZETI OVDE

Ako isporučena roba nije saobrazna narudžbini, Potrošač koji je obavestio Prodavca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od Prodavca da otkloni nedostatak, bez naknade ili da otkaže narudžbinu u pogledu te robe. Troškove reklamacije snosi Prodavac. Prodavac je dužan da Potrošaču potvrdi prijem reklamacije, odnosno saopšti broj pod kojim je njegova reklamacija zavedena. Prodavac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije pisanim putem ili elektronski, odgovori Potrošaču na izjavljenu reklamaciju.

Odgovor Prodavca na reklamaciju Potrošača mora da sadrži odluku da li prihvata reklamaciju, izjašnjenje o zahtevu Potrošača i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije koji ne može biti duži od 15 dana od dana podnošenja reklamacije.

Potrošač ima pravo na otklanjanje nesaobraznosti na Proizvodima isključivo uz odgovarajući račun, koji je dužan da priloži prilikom reklamacije, sa popunjenim obrascem za reklamaciju robe. Ako Prodavac uvaži reklamaciju, Kupac ima pravo da bira između tri opcije:

  • Zamena proizvoda 
  • Otklanjanje nedostataka
  • Povrat novca

Kod proizvoda iz sekcije "Plati i nosi"  moguća je zamena za identičan ili sličan proizvod po izboru Kupca (ukoliko isti nije na stanju). Ukoliko je to tehnički izvodljivo manji nedostaci se mogu odkloniti u kratkom roku. U tom slučaju troškove slanja snosi Prodavac.

Kod poslova u sekciji "Po tvojoj želji"  zamena nije moguća, pošto se proizvodi prave na zahtev Kupca (personalizovani proizvodi). Ukoliko se ustanovi opravdana reklamacija Prodavac će prioritetno izraditi nove proizvode sa otklonjenim nedostatkom.  Ukoliko je proizvod u potpunosti usaglašen sa narudžbinom Kupca, Prodavac zadržava pravo da takvu reklamaciju odbije kao neopravdanu. Takođe će biti odbijena i reklamacija za robu iz sekcije "Plati i nosi" ukoliko je ista oštećena u transportu ili nakon preuzimanja.

Izjava o odustanku od ugovora o kupoprodaji zaključenog na daljinu

U skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača, (Sl.gl.RS br.62/2014) obrazac Izjave o odustanku od ugovora se dostavlja na e-mail office@deto.rs ili na adresu firme:

Deto d.o.o.
Preduzeće za grafičku delatnost
Primorska 59
26000 Pančevo
SRBIJA

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija izjavom o odustanku od ugovora ukoliko je poslata trgovcu u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač a koje nije prevoznik. Odustajanjem od ugovora oslobađate se svih obaveza, osim obaveze plaćanja troškova vezanih za slanje robe koja se vraća usled odustanka od ugovora. Proizvodi moraju biti nekorišćeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži, mora biti priložen originalni račun i obrazac- izjava o odustanku od ugovora.

Potrošač može u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija da bez navođenja razloga odustane od ugovora. Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu. Ako potrošač ostvari pravo na odustanak od ugovora, smatra se da ugovor nije ni zaključen i nastaju obaveze propisane čl.34 i 35 ovog zakona. Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku

Kod ugovora o prodaji robe koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija ili na daljinu, trgovac je dužan da vrati potrošaču sredstva koja je platio po osnovu ugovora kada primi ili preuzme robu koju je po osnovu ugovora isporučio potrošaču, odnosno kada primi dokaz da je potrošač robu poslao trgovcu, bez obzira koju od tih radnji je potrošač prvo preduzeo. Potrošač je dužan da vrati robu trgovcu, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac- izjavu o odustanku od ugovora. Odustanak od ugovora nije moguć za proizvode iz sekcije "Po tvojoj želji" (tj. za personalizovane proizvode) pošto se oni u smislu Zakona o zaštiti potrošača smatraju "upotrebljenim", budući da je postupkom njihove opersonalizacije ukinuta mogućnost da isti prioizvod bude naknadno prodat nekom drugom Kupcu.

Povraćaj sredstava uplaćenih platnom karticom

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Deto d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro i Dina metoda plaćanja.

Obrazac Izjave o odustanku od ugovora možete PREUZETI OVDE​

Odaberite način plaćanja

Platite online karticom, nalogom za prenos ili pouzećem. Izaberite metod koji Vama najviše odgovara.

Telefonska pomoć

Potrebna Vam je pomoć pri poručivanju? Imate još neka pitanja? Pozovite +381 13 37 31 37 i našio saradnici će vam izaći u susret.

100% sigurna kupovina

Možete biti potpuno sigurni kada plaćate preko interneta na našoj stranici. Vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka i poštujemo Vašu privatnost.

Svi proizvodi su prikazani sa tačnim nazivima, specifikacijama, slikama i cenama.

Vaša korpa je prazna

Pregledajte naše kategorije i
sigurni smo da ćete naći šta tražite!