Često postavljana pitanja

Tu smo za Vaša pitanja

Ovo nije obična web-prodavnica? O čemu se ovde u stvari radi?

Kutijice.com su zapravo dizajn/ekološki projekat. Pokretačka ideja celog koncepta je veoma jednostavna: svakodnevno se ogromna količina papira odlaže u reciklažu već u štampariji. Zar ne bi bilo dobro da se taj materijal pretvori u nešto korisno, umesto da trošimo ogromnu energiju, i zagađujemo okolinu u postupku njegove prerade? Posebna ironija je da ga bacamo u reciklažu - a da on prethodno NIKADA NI ZA ŠTA NIJE NI UPOTREBLJEN! (ako vas je ideja zainteresovala, kliknite na ovaj link).

Za vas ostale, instant odgovor: pokušavamo da izađemo na kraj sa gomilama tehmničkih vištkova papira i kartona, i to je ono što smanjuje cene na ovom sajtu.Šta znače kategorije: "Napravi me", "Plati i nosi", i "Po tvojoj želji"?

Sajt je organizovan tako da vam pomogne da obezbedite potrebnu ambalažu - bez obzira na količinu novca kojom raspolažete. Od bukvalno NULA EURA  do 1oo.ooo ziliona eura. (detaljnije o svakoj grupi imate na ovim linkovima: Napravi me // Plati i nosi // Po tvojoj želji )


Koja je najmanja količina koja se može naručiti?

​To zavisi od konkretnog proizvoda koji odaberete. U kategoriji "Plati i nosi" minimalna količina u principu nije ograničena, pošto se radi o kutijicama "iz magacina". Kod kutijica po narudžbini tj. "Po tvojoj želji" obično je minimum 250 komada zbog troškova profesionalnog brendiranja. I naravno pomoći ćemo vam da SAMI napravite kutijice koje su vam potrebne u bilo kojoj količini, ili da sami brendirate tipske (u sekciji "Napravi me")

Iz tehničkih razloga web-shop trenutno ne ograničava automatki porudžbnine, već se to vrši preko limitiranog minimalnog iznosa za dostavu. Ukoliko ignorišete upozorenje iz opisa proizvoda,aplikacija vam će vam automatski uskrati mogućnost kupovine na osnovu analize vaše korpe. Ukoliko je to tehnički izvodljivo, probne uzorke ćemo ipak uraditi u okviru neke veće narudžbine, u razumnom roku. Ali ne mojte se previše truditi da hakujete sistem. Bolje nas pozovite pa ćemo smislite nešto što odgovara i vama i nama.

Da li možete da napravite kutijice kojih nema na sajtu?

DA, naravno! To što tih konkretnih kutijica JOŠ NEMA na sajtu nipošto ne znači da ih već sutra neće biti. Možemo da napravimo SVE kutijice, bez obzira da li su napravljene od kartona, juvidura, ili bilo kog sličnog materijala. U bilo kom obliku, boji, sa najrazličitijim dodacima, tehnikama štampe, efektima...

Postoji i (mala) mogućnost da vam je ono što tražite samo promaklo u ogromnom broju ponuđenih opcija. U oba slučaja ste samo jedan klik daleko - pozovite nas ili pošaljite mail.

I to je to.  Kutijica, ili bilo kakvo drugo pakovanje koje ste zamislili, će uskoro biti vaši!

(Sve moguće opcije za kontakt potražite na kontakt strani, i a onda izaberite način za komunikaciju koji vam najviše prija i na koji ste navikli.)


Da li je uređena saradnja sa agencijama i frilenserima?

Deto d.o.o.  (odnosno kutijice.com) već decenijama sarađuje sa velikim brojem agencija u zemlji i inostranstvu. Takođe sarađujemo i sa frilenserima koji klijentima nude uslugu dizajna, print ili web-marketinga, ili bilo koju drugu kombinaciju usluga,  od osmišljavanja strategije – do finalne realizacije. Ukoliko planirate da nam dostavljate gotov dizajn ili radite druge slične poslove za krajnjeg kupca – Deto d.o.o. je otvoren za →specijalne dogovore, uz punu diskreciju i korektan poslovni odnos. Ova saradnja je uvek u obostranom interesu i na dugoročnim osnovama.

(Za više informacije obratite nam se obavezno mailom ili telefonom. Nećete zažaliti zbog uloženog vremena jer ste vi potrebni nama koliko i mi vama!)

Da li je neophodan dolazak kod Vas?

​Ukratko – NE. Deto d.o.o. uspešno već 30 godina sarađuje sa hiljadama firmi, od kojih su neke vrlo udaljene – pa čak i na drugim kontitentima (vidi →REFERENCE). Uobičajena procedura →realizacije omogućava nam da ostvarimo vrlo kvalitetnu saradnju i izvrsnu komunikaciju putem e-maila, Viber-a, Skype-a, SMS-om, telefonom i na sve druge →slične načine. Postoje retki slučajevi kad dolazak do nas ipak nije loša ideja. Na primer kad želite da koristite neki specijalan papir ili foliju za zlatotisak. Za tako nešto postoje stotine kataloga i uzoraka koje je fizički nemoguće poslati kupcu, a fotografije ne mogu da u potpunosti dočaraju konačan efekat.  U takvim slučajevima komunikacija na daljinu je moguća samo ukoliko klijent (ili dizajner) poseduje te kataloge. Isto važi i za Pantone ® skalu. Nama je dovoljna samo šifra boje, folije, ili komercijalni naziv materijala – ali krajnji kupac/klijent to najčešće mora da vidi „uživo“. Ali zato postoji i mogućnost da vam poštom dostavimo uzorke gotovih proizvoda...

Kako ide postupak naručivanja?

Kao na bilo kojoj drugoj web-shop platformi. Kada dobijete potvrdu da je vaša narudžbina prihvaćena - posao je sklopljen i proizvodi već putuju ka vama. Ukoliko ste naručili nešto "iz magacina"  (Plati i nosi) roba se otprema već idućeg dana i do vas stiže za dan ili dva ako ste u Srbiji ili do nedelju dana ako ste u inostranstvu.

Skoro identična situacija je i ukoliko se radi o personalizovanim proizvodima "Po tvojoj želji" (po narudžbini). PROCEDURA IZRADE   je samo malo složenija, pošto prethodno treba definisati konačan dizajn. Kod nekih proizvoda to možete uraditi sami i jako brzo, uz pomoć naše aplikacije. Možete takođe uneti (upload) već postojeće rešenje koje ste prethodno napravili u dugim programima (Canva, Photo Shop, Corel, itd...), malo ga prilagotiti konkretnom proizvodu, dodati još neki tekst ili sliku. Proizvod već sutra ide u štampu, a za nekoliko dana se šalje na vašu adresu, bez potrebe za bilo kakvom dodatnom komunikacijom.

Najsloženiji slučaj je kada kompletan dizajn poverite našim iskusnim dizajnerima. U tom slučaju je postupak malo duži, jer moramo razmeniti nekoliko mailova pre nego što dobijemo vaše konačno odobrenje da proizvod ode u štampu. Ali u tom slučaju je sve dopušteno i sve je fleksibilno: dimenzije, tehnike štampe, dodatni detalji, posebne želje i izahtevi koji će stvoriti jedinstven i neponovljiv proizvod, koji nema niko osim vas...

(Za više detalja pogledajte linkovani tekst)


Koji su načini isporuke?

Troškovi isporuke/direktne dostave nisu uračunate u cenu.To znači da se primenjuje cenovnik kuriirske službe po izboru klijenta. Deto d.o.o. ne praktikuje slanje robe autobusima i na slične „neformalne“ načine. U ekstremno hitnim slučajevima možemo vam obezbediti direktnu dostavu taksijem (na teret naručioca). Deto d.o.o ima ugovore sa svim kurirskim službama na teritoriji republike Srbije, a postoji i mogućnost ličnog preuzimanja u našim prostorijama (u radno vreme).

Kad isporuka za inostranstvo u dogovoru sa klijentom organizujemo trasport onako kako klijent želi (uz najniže troškove, ili u najkraćem roku). Radimo sa svim špediterskim kućama koje imaju svoja predstavništvo u Republici Srbiji. Prilikom sklapanja posla precizira se cena i uslovi koju smo dobili od našeg špeditera. U tu cenu nisu uključene lokalne takse i carinski troškovi. Sve informacije o tome vam možemo dati na osnovu naših dosadašnjih saznanja (što je najbolje proveriti kod vaših carinskih organa). Postoji i mogućnost da klijenti iz inostranstva sami organizuju transport i carinjenje robe.

Postavite pitanje

Da li imate neko pitanje? Molim Vas pošaljite nam email.

Hvala Vam na postavljenom pitanju, odgovorićemo Vam u najkraćem roku

Odaberite način plaćanja

Platite online karticom, nalogom za prenos ili pouzećem. Izaberite metod koji Vama najviše odgovara.

Telefonska pomoć

Potrebna Vam je pomoć pri poručivanju? Imate još neka pitanja? Pozovite +381 13 37 31 37 i našio saradnici će vam izaći u susret.

100% sigurna kupovina

Možete biti potpuno sigurni kada plaćate preko interneta na našoj stranici. Vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka i poštujemo Vašu privatnost.

Svi proizvodi su prikazani sa tačnim nazivima, specifikacijama, slikama i cenama.

Vaša korpa je prazna

Pregledajte naše kategorije i
sigurni smo da ćete naći šta tražite!