Ovo je spisak najčešćih pitanja (F.A.Q.). Pokušali smo da na njih odgovorimo što kraće, a za detalnije odgovore kliknite na odgovarajući link. Ovaj spisak se tek pravi (uostalom -kao i čitav sajt) tako da vi direktno učestvujete u njegovom stvaranju. Na dnu spiska je polje za vaš komentar, u kome očekujemo i vaša pitanja. Obećavamo hitne i precizne odgovore.

O čemu se ovde radi?

Kutijice.com su zapravo dizajn/ekološki projekat. Pokretačka ideja celog koncepta je veoma jednostavna: svakodnevno se ogromna količina papira odlaže u reciklažu već u štampariji. Zar ne bi bilo dobro da se taj materijal pretvori u nešto korisno, umesto da trošimo ogromnu energiju, i zagađujemo okolinu u postupku njegove prerade? Posebna ironija je da ga bacamo u reciklažu – a da on prethodno NIKADA NI ZA ŠTA NIJE NI UPOTREBLJEN! (ako vas je ideja zainteresovala, kliknite na ovaj link).

Za vas ostale, instant odgovor: pokušaj da izađemo na kraj sa gomilom tehničkih viškova papira i kartona je ono što smanjuje cene na ovom sajtu.

Šta znače kategorije „Napravi me“, „Plati i nosi“, i „Po tvojoj želji“?

Sajt je organizovan tako da vam pomogne da obezbedite potrebnu ambalažu – bez obzira na količinu novca kojom raspolažete. Od bukvalno NULA EURA  do 1oo.ooo ziliona eura. (detaljnije o svakoj grupi imate na ovim linkovima: Napravi me // Plati i nosi // Po tvojoj želji )

Da li možete da napravite kutijice kojih nema na sajtu?

DA, naravno! To što tih konkretnih kutijica JOŠ NEMA na sajtu nipošto ne znači da ih već sutra neće biti. Možemo da napravimo SVE kutijice, bez obzira da li su napravljene od kartona, juvidura, ili bilo kog sličnog materijala. U bilo kom obliku, boji, sa najrazličitijim dodacima, tehnikama štampe, efektima…

Koja je najmanja količina koja se može naručiti?

To zavisi od konkretnog proizvoda koji odaberete. U kategoriji „Plati i nosi“ minimalna količina nije ograničena, pošto se radi o kutijicama „iz magacina“. Kod kutijica po narudžbini tj. „Po tvojoj želji“ obično je minimum 250 komada zbog troškova profesionalnog brendiranja. I naravno pomoći ćemo vam da SAMI napravite kutijice koje su vam potrebne, ili da sami brendirate tipske (u sekciji „Napravi me“)

Da li šaljete robu poštom?

DA! Naravno. U obzir dolazi redovna pošta, kurirske službe, taxi, golub pismonoša ili bilo koji drugi načina koga se mi ili vi setimo. Sve cene navedene na sajtu su neto – bez transportnih i drugih truškova.

Da li šaljete kutijice u inostranstvo?

DA! Naravno. Zato je ovaj sajt registrovan kao „.com“ jer naša ambicija je da pokrijemo ceo region – „i šire“. Oko detalja nas morate direktno kontaktirati – pošto je to ipak malo komplikovanija priča (za F.A.Q koji ima ambiciju da bude kratak i jasan).

Da li primate kreditne kartice?

Nažalost – za sada NE – ali intenzivno radimo na tome. Ipak, ukoliko nas kontaktirate, sigurno ćemo pronaći neko rešenje…

Kako ide postupak naručivanja?

Bilo koji proizvod sa sajta možete naručiti telefonon, skypom, mailom, ili preko društvenih mreža (za neki dan – trenutno u fazi izrade). Ukoliko uzimate nešto „iz magacina“ najčešće plaćate poštaru prilikom preuzimanja (sem za inostranstvo). Procedura izrade po narudžbini je samo malo složenija, pošto prethodno treba definisati konačan dizajn (kliknite na link).

Da li mogu nešto da dodam, predložim, ili primetim?

Da! Naravno. Za tako nešto bićemo vam večno zahvalni! Svaka nova ideja, predlog, a naročito KRITIKA – su više nego dobro došli. Vrlo rado ćemo na sajt uključiti vaše ideje, projekte ili klipove (naravno sa linkom prema vašem blogu, sajtu, FB profilu ili YT-kanalu). Možete nas kontaktirati i „onako“, da razmenimo kontakte na društvenim mrežama, da se dogovorimo oko buduće saradnje, podelimo ideje, ili samo da popričamo… Naš tajni san je da ovo mesto jednog dana postanje mala kreativna zajednica…