Zlatotisak

Zlatotisak, (folijatisak, ili termo štampa) je tehnika visoke štampe

gde se otisak dobija termičkim prenošenjem metalizirane folije na podlogu. Na taj način dobija se lik koji je visokog sjaja i intenziteta, kakav je praktično nemoguće dobiti drugim tehnikama štampe.

photo_section_image

U novije vreme osim uobičajene zlatne i srebrne folije, razvijena je ogromna gama klasičnih i specijalnih materijala. Osim sjanih metaliziranih folija, u ogromnoj paleti boja, postoje i specijalne folije. Transparentne i polu-transparentne, hologramske, matirane, sa velikim izborom tekstura i paterna, sa UV-lak efektom, u kombinaciji lak/hologram, u kombinaciji svega nabrojanog, itd. Zato bi „srebrotisak“ bio vrlo nezgodan presedan, jer bi trebalo smisliti još na hiljade sličnih naziva…

Zlatotisak – ekskluzivna i zaštitna štampa

Upravo ta ogromna ponuda opcija, i relativno složen proces izrade, obezbeđuju ovoj tehnici još jednu bitnu prednost. Verovatno ste već primetili da se zlatotisak često koristi u zaštitnoj funkciji, kod izrade novčanica i vrednosnih papira, etiketa i dokumentara za garancije, zaštitnih stikera, i slično. Takođe i u svim drugim situacijama gde je vrlo važno da se istakne ekskluzivnost ili originalnost nekog brenda.


Ova zaštita od kopiranja nije nimalo naivna jer je kombinacijom folija moguće napraviti printove koje je jako teško ili skoro nemoguće ponoviti

Postoji tu još jedan, veoma važan aspekt. U percepciji potrošača sama činjenica da se neko DODATNO potrudio oko zaštite nekog prozvoda ili brenda šalje važan signal. „Znači da je vredno, poželjno, i uspešno čim su se potrudili da ga dodatno zaštite."

A ništa ne uspeva tako dobro – kao uspeh!
photo_section_image

Blindruk, letterpres, 3D zlatotisak…

Osim klasičnog zlatotiska ista tehnika / tehnologija može da se koristi i za specifične varijacije. Blindruk, „slepa-štampa“ tj. štampa bez boje – je efekat gde se magnezijumskim klišeima uz pomoć visokog pritiska na mekanoj podlozi dobija reljefan otisak. Taj otisak može biti udubljen ili ispupčen, u zavisnosti od toga da li se koristi jedan ili dva klišea. Klišei mogu da budu u pozitivu ili negativu, a ovaj efekat se može kombinovati sa zlatotiskom da bi se dobio dodatni „3D“ efekat. Može se izvoditi i samostalno, ili u kombinaciji sa ofset štampom, i drugim tehnikama.

Zlatotisak i ambalaža ...su neodoljivi

Pogotovo u onom segmentu koji obično nazivamo „luksuzna ambalaža“.

photo_section_image

Može se reći da sve tehnike visoke štampe imaju zajedničku osobinu da kod krajnjih korisnika izazivaju osećaj nečeg „specijalnog“. To se podjednako odnosi na etikete, ili omote, kao i na kutije za nakit, ili luksuzne kaširane kutije, itd… Praktično na svaki proizvod iz ove velike grupe.

Procedura izrade za ovu vrstu ambalaže je identična kao i za druge proizvode. Na bazi vašeg zahteva radi se jedno ili više idejnih rešenja za konkretan proizvod. Prethodno treba da nam dpostavite osnovne elemente: logotip, ilustracije, tekst, podatke i osnovne smernice.  U drugoj fazi nakon izbora najboljeg rešenja otklanjaju se manje greške i prave sitnija poboljšanja. Nakod overe idejnog rešenja i finiširanja pravno-komercijalnih detalja – posao ide u realizaciju.

U istoj tehnici rade se i drugi proizvodi, poput vizit karti, fascikli, kataloga i slične reklamne reprezentacije. Više detalja o tim proizvodima možete videti na našem matičnom sajtu www.deto.rs

Cene

Da bismo olakšali i ubrzali komunikaciju kod mnogih proizvoda na sajtu smo naveli i cene za zlatotisak u formi doplate, Cena je razdvojena na troškove izrade klišea, i troškove otisaka. To je učinjeno u interesu klijenta, jer se tako kliše naplaćuje jednokratno. To znači da ćete ga platiti samo prvi put, a pri svakoj sledećoj narudžbini plaćate samo otiske. Obe cene su date aproksimativno prema prosečnim dimenzijama otiska za tu vrstu proizvoda, i moguće su manje korekcije u odnosu na konkretan dizajn. Naša preporuka je da se zlatotisak ograniči na logotip ili elemente koji su nepromenljivi, ili zajednički za više proizvoda. Tako se isti kliše može duže koristiti, i ekonomičnijii je. Najbrži i najlakši način da dođete do informacije o ceni za neki konkretan proizvod je da nas direktno kontaktirate-> KONTAKT (samo kliknite na link i izaberite način koji vam najviše odgovara)

"Svetlucavi" marketing

U estetskom smislu zlatotisak uvek ostavlja prestižan utisak. „Svetlucavost“ je tu samo površina priče.

photo_section_image

Mnogo važnija je činjenica da su proizvodi sa ovom tehnikom veoma retki u odnosu na masu druge komercijalne štampe. Kod ambalaže je ovaj procenat najviši, pa opet verovatno ne prelazi 0,1% svih proizvoda. 

Ako malo razmislite o tome zašto zlatotisak deluje tako moćno na većinu ljudi, otkrićete da iza tog utiska stoji komplikovana ali vrlo logična psihologija. Činjenica da se neko bavi takvim finesama sopstvene promocije, da investira u originalnost, i da se ne zadovoljava prosečnim, govori nam dosta o takvim osobama. Sve su to signali koji nam daju nadu da se radi potencijalnim partnerima vrednim našeg vremena i poverenja. Takav prvi utisak naravno tek treba opravdati i nadograditi, ali…

…nikada nećete imati drugu priliku da ostavite prvi utisak.

Odaberite način plaćanja

Platite online karticom, nalogom za prenos ili pouzećem. Izaberite metod koji Vama najviše odgovara.

Telefonska pomoć

Potrebna Vam je pomoć pri poručivanju? Imate još neka pitanja? Pozovite +381 13 37 31 37 i našio saradnici će vam izaći u susret.

100% sigurna kupovina

Možete biti potpuno sigurni kada plaćate preko interneta na našoj stranici. Vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka i poštujemo Vašu privatnost.

Svi proizvodi su prikazani sa tačnim nazivima, specifikacijama, slikama i cenama.

Vaša korpa je prazna

Pregledajte naše kategorije i
sigurni smo da ćete naći šta tražite!