Ideje za kutijice

objavljeno u: ideje za kutijice, Napravi me | 0

Ideje za kutijice se zapravo nalaze rasute po celom sajtu. Ispod opisa i cene svakog proizvoda, uvek se nalazi ovaj naslov, ikonica, i link:

Šema alata:

preuzmi shemu alatapreuzmite šemu (tehnički crtež) kutijica za praline (ili bilo koji proizvod)

Ispod linka nalazi se i „prevew“ šeme isecanja i savijanja. Pošto su to fajlovi u niskoj rezoluciji ne pokušavajte da pravite modele na osnovu njih, već koristite mnogo kvalitetnije fajlove u .pdf formatu (koje preuzimate preko linka). Ove „sličice“ služe samo kao ilustracija. Ovde imate pregled svih koje se nalaze na sajtu:

Klikom na link iznad previewa, otvara se .PDF fajl koji možete snimiti na vaš računar, kopirati, povećavati, smanjivati, štampati… Ukoliko imate nameru da ceo posao poverite nama,  ostavite šemu u originalnim dimenzijama, i samo na nju dodajte vaš dizan (najbolje je da nam pošaljite kao otvoren fajl, ili pre nego što ga „flatujete“ prethodno isključite layer sa šemom).
Na sajtu se nalaze .pdf fajlovi za sve ove alate

Ukoliko vam šema treba za ličnu upotrebu, dovoljno je da je odštampate na bilo kakvom štampaču, zatim zalepeti na željeni materijal (ili prenesete šemu indigom), isečete, savijete i zalepite po uputstvu…

Uputstva / tutorijali – postupak realizacije ideje za kutijice

U ovoj istog kategoriji ćemo redovno objavljivati korisna uputstva (tutorijale) u formatu „foto-strip“ (sa iscrpnim objašnjenjem, korak-po-korak)  ili kao „video-klip“ + prateći tekst. Neke od tema koje su već snimljene i pojaviće se možda već sutra su:

– Kako da napravite kutiju veću nego što je format vašeg štampača?

– Kako da izaberete/nabavite pravi materijal za svoju „kreaciju“?

– Kako da prenesete šemu na materijal, a da ga pritom ne oštetite?

– Kako da napravite malu seriju kutijica u „kućnoj radinosti“?

– Kako da nam dostavite vašu ideju za originalno pakovanje?

Ako to želite – možete nam i pomoći u vezi te konkretne teme, kao i oko razvoja bilo kog drugog aspekta cele ideje ovog sajta. U svakom slučaju nas obavezno kontaktirajte sa vašim predlozima, savetima, i kritikama. Otvoreni smo za svaki vid saradnje, i zaista želimo da ovo jednog dana postane mala kreativna zajednica…

Save

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *